Sunday, February 27, 2011

PANDUAN PAGAR DIRI DARI ILMU HITAM/SIHIR


PANDUAN PAGAR DIRI DARI ILMU HITAM/SIHIR
Pagar Pertama (1) - Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah.
Amalkan memakan tamar (kurma) ‘Ajwah dan jika boleh makan bersama dengan Tamar
Madinah. Sekiranya anda tidak boleh mendapatkan kedua-dua jenis tamar
tersebut, makanlah apa-apa jenis tamar yang ada supaya menepati sabda
Rasulullah S.A.W. yang berbunyi: “Barangsiapa yang memakan tujuh biji tamar
‘Ajwah, dia tidak akan mendapat sebarang kemudaratan racun atau sihir
yang terkena pada hari itu”.(Riwayat al Bukhari)

Pagar Kedua (2) - Berwuduk sebelum tidur.
Sihir tidak akan memberi sebarang kesan terhadap seseorang muslim yang
mempunyai wuduk. Setiap muslim yang berwuduk akan sentiasa dikawal
ketat oleh para Malaikat sebagaimana diperintahkan oleh Allah S.W.T
kepada mereka.Sabda Rasulullah S.A.W: Ertinya: “Sucikanlah jasad-jasad ini mudah-mudahan Allah akan menyucikan kamu. Kerana sesungguhnya tiada seorang pun dari mereka yang bersuci terlebih dahulu sebelum tidur, melainkan ada bersamanya seorang Malaikat. Malaikat tersebut tidak akan pernah terlalai walaupun sedetik untuk mengucapkan doa: ‘Ya Allah!Ampunilah dosa hambaMu ini kerana dia telah tidur dalam keadaan bersuci.’(Riwayat at Tabraaniy)

Pagar Ketiga (3) - Mengambil berat tentang solat berjemaah.
Mengambil berat tentang solat berjemaah akan menjadikan seseorang muslim bebas
serta aman dari gangguan syaitan. Bersikap sambil lewa terhadap solat berjemaah menyebabkan syaitan akan mengambil peluang untuk mendampingi mereka. Apabila selalu berdampingan, lama kelamaan ia akan berjaya merasuk, menyihir atau melakukan kejahatan lain.Mengikutriwa yat Abu Hurairah lah.a., Rasulullah S.A.W.telah bersabda:Ertinya:‘Mana-mana kampung mahupun kawasan kawasan hulu yang tidak mendirikan solat berjemaah meskipun penduduknya cuma tiga orang, nescaya akan
didampingi oleh syaitan. Oleh itu hendaklah dirikan solat berjemaah.Sesungguhnya serigala akan memakan kambing-kambing yang menyendiri dari puaknya.(Riwayat Abu Daud)

Pagar Keempat (4) - Mendirikan Solat Tahajjud
Bangunlah mengerjakan solat malam dan janganlah mempermudah-mudahkannya.Sifat
mempermudah-mudahkan bangun bersolat malam boleh memberi ruang kepada syaitan untuk menguasai diri seseorang itu.Apabila syaitan telah mampu menguasai diri seseorang, maka dirinya adalah tak ubah seperti bumi yang ketandusan akibat kesan tindakbalas hasil perlakuan syaitan tersebut.Ibnu Mas’ud lah.a. telah berkata: Rasulullah S.A.W pernah diberitahu tentang perihal seorang lelaki yang tidur hingga ke Subuh dengan tidak mengerjakan solat malam, maka Rasulullah S.A.W. pun bersabda:Ertinya: “Sesungguhnya syaitan telah kencing di dalam telinganya”(Riwayat al Bukhari dan Muslim).

Pagar Kelima (5) - Membaca doa perlindungan apabila masuk di dalam tandas.
Tandas adalah tempat kotor dan merupakan rumah bagi syaitan. Oleh itu ia akan
mencuba sedaya upaya menggunakan kesempatan yang ada untuk menguasai
seseorang muslim setiap kali orang itu masuk ketandas. Di dalam sebuah
buku seorang mangsa sihir telah melapurkan bahawa dia pernah
memasuki tandas dengan tidak membaca doa perlindungan. Seketika
kemudian dia telah dirasuk oleh syaitan.Apabila Rasulullah S.A.W mahu memasuki tandas, baginda akan membaca doa perlindungan dengan berkata: Ertinya: “Dengan nama Allah. Ya Allah!Sesungguhnya saya berlindung denganMu dari sebarang kekotoran dan gangguan syaitan”.Riwayat al Bukhari dan Muslim. Maksudnya adalah berlindung dari gangguan syaitan-syaitan jantan atau betina.

Pagar Keenam (6) - Memagar isteri selepas selesai akad nikah.
Selepas majlis akad nikah, pada malam pengantin sebelum memulakan adab-adab
berpengantin yang lain, hendaklah suami meletakkan tangan kanannya di
atas ubun-ubun kepala isterinya sambil berdoa:“Ya Allah. saya
memohon kepadaMu kebaikannya dan kebaikan yang telah Engkau selubungi
ke atasnya,dan saya berlindung dari keburukannya dan keburukan yang
telah Engkau selubungi ke atasnya. Ya Allah berkatilah isteriku ini
keatasku dan lindungilah dirinya dari segala keburukan perbuatan
orang-orang yang dengki, dan perbuatan tukang sihir apabila dia telah
melakukan sihir dan dan perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu
daya.”(Riwayat Abu Daud )

Pagar Ketujuh (7) - Berwuduk sebelum tidur, membaca ayat-ayat al Kursi dan berzikir kepada Allah sehingga terlelap.
Dalam satu hadis sahih telah menceritakan bahawa syaitan telah berkata kepada
Abu Hurairah: “Barangsiapa yang membaca ayat-ayat al Kursi sebelum tidur,dirinya sentiasa di dalam peliharaan Allah manakala syaitan sekali-kali tidak mampu mendekatinya sehinggalah ke waktu pagi”.Rasulullah S.A.W. telah bersetuju dengan cerita Abu Hurairah tersebut sambil berkata: “Ia telah bercakap benar kepada engkau, walhal ia sendiri sememangnya penipu.”(Riwayat al Bukhari)


CARA TUKANG SIHIR MENGHADIRKAN JIN

1) Bersumpah atas nama jin atau syaitan.

2) Menyembelih binatang -tidak sebut nama Allah ketika sembelih.

3) Melakukan kemaksiatan pada diri sendiri -menzinai anak sendiri,bunuh anak atau isteri.

4) Menulis ayat Al Quran dengan menggunakan najis-umpamanya darah haid dijadikan dakwat

5) Menulis atau membaca ayat Al Quran secara terbalik atau songsang.

6) Melakukan penyembahan terhadap bintang.

7) Menggunakan tapak tangan budak kecil.

8) Menggunakan sesuatu yang telah dipakai seseorang.

9) Menyeru sehingga kerasukan

10)Menggunakan barang-barang aneh dalam perawatan


KETAKUTAN JIN KEPADA MANUSIA

Dari Mujahid,Abu Dunya meriwayatkan "ketika saya sedang mengerjakan solat pada suatu malam,secara tiba-tiba makhluk sebesar budak kecil berdiri dihadapanku,lalu aku mendesak untuk menangkapnya,kemudian makhluk itu berdiri dan berlari kebelakang dinding sehingga aku mendengar bunyi jatuhnya.Setelah itu makhluk tersebut tidak datang lagi".

Mujahid kembali berkata "sesungguhnya mereka takut kepada manusia,sebagaimana manusia juga takut kepada mereka.Mujahid juga berkata "syaitan lebih takut kepada salah seorang daripada kamu,kerana itu jika dia memperlihatkan dirinya kepada kamu janganlah kamu takut kerana akan mengalahkan kamu,akan tetapi bersikap keraslah kepada mereka nescaya mereka akan pergi".

Katanya lagi "setiap kali aku berdiri untuk mengerjakan solat,ada syaitan yang memperlihatkan dirinya menyerupai bentuk Ibnu Abbas,lalu teringat olehku akan perkataan Ibnu Abbas.Kemudian setiap kali aku akan solat,aku senantiasa siap untuk membawa pisau.Pada suatu hari dia memperlihatkan dirinya lagi kepadaku,lalu aku menyerangnya dan menikamnya hingga dia jatuh dan terdengar olehku suara jatuhnya.Setelah kejadian itu aku tidak lagi pernah melihatnya".

Nota : Bagi para perawat islam yang merawat pesakit kerasukan ganas dan cuba untuk menyerang perawat,janganlah anda gentar,bersikap keras dan tegas kepada mereka,insyaAllah mereka akan takut jua akhirnya.
Walaupun kita kena lawan perasaan takut itu tidak bermakna kita sembrono sahaja dan memandang enteng kepada kekuatan jin. Yang lebih baik adalah mematahkan hujah mereka dengan dalil yang kuat kerana jin ini walaupun ganas tetapi mereka tidak terdaya bila kalah berhujah seperti manusia yang walaupun hebat tetapi bila ada orang boleh patahkan hujahnya dengan cara yang padat dan tepat ia jadi tidak bermaya-terkeduCARA JIN MASUK KEDALAM TUBUH MANUSIA DAN LOKASI IA BERADA

Jin adalah makhluk berwujud udara sedangkan manusia memeliki lubang bulu roma,oleh kerana itu dia dapat masuk kedalam tubuh manusia dari bahagian manapun juga.Dalil al quran yang menunjukkan bahawa makhluk jin diciptakan dari zat yang sejenis udara sebagaimana firman Allah SWT
"Dan Allah menciptakan jin dari api yang menyala " Ar Rahman 15
Dalam hal ini Ibnu Abbas berkata,iaitu dari hujung nyalaan api adalah merupakan udara panas yang keluar dari api.Ketika jin masuk kedalam tubuh manusia,makhluk jin langsung menuju ke otak,melalui otak ini dia dapat mempengaruhi bahagian mana saja yang dia sukai dari tubuh manusia.Para doktor perubatan telah mengkaji dan membuktikan bahawa orang yang terkena penyakit gangguan jin memiliki gelombang otak yang sangat halus dan sangat aneh yang ada didalam otaknya.Ditambah lagi dengan keterangan dari orang yang ahli tentang cara pengubatan orang yang kerasukan jin,bahawa jin itu memberitahukannya bahawa mereka berada di otak manusia.
Dari bukti pengalaman memang kebanyakan pesakit gangguan yang lama merasa sakit di kepala.Apabila dilakukan mandian tindakbalasnya pesakit akan merasa lebih sakit terutamanya di kepala.No comments:

Post a Comment